Logo

Deeltijdprogramma

Samenvatting
Deze pagina beschrijft de manier waarop het deeltijdprogramma is georganiseerd

Uitgangspunten

  1. Deeltijdstudenten volgen hetzelfde studieprogramma als de voltijdstudenten in dezelfde tijd, dat wil zeggen 240 ec in vier jaar tijd. Er worden geen andere eisen gesteld aan toetsing en zij ontvangen dan ook aan het einde van de opleiding hetzelfde bachelorgetuigschrift als de voltijdstudenten.
  2. Deeltijdstudenten krijgen wel minder contacttijd dan voltijdstudenten en dienen zich daarom een deel van de stof via zelfstudie eigen te maken. Het deeltijdonderwijs wordt geroosterd op de dinsdag van 11.00 - 18.00 (zie lestijden) . De colleges op vrijdag zijn facultatief voor de deeltijders.
  3. Deeltijdstudenten worden geacht het deeltijdprogramma te kunnen volgen naast een baan. We verwachten dat een deeltijdstudent 20-25 uur per week nodig heeft, terwijl een voltijdstudent 40 uur per week nodig heeft om het programma te kunnen volgen.

Verschil voltijd- en deeltijdstudenten

Deeltijdstudenten onderscheiden zich van voltijdstudenten in leeftijd, opleiding en werkervaring. Waar een voltijdstudent kort geleden het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs heeft verlaten is de deeltijdstudent ouder, heeft idealiter al een hoger onderwijsopleiding afgerond en een aantal jaar op hbo- of wo-niveau gewerkt. Daarmee verschilt de beginsituatie van een deeltijdstudent van die van een voltijdstudent.

Intakegesprek deeltijdstudenten

Met alle deeltijdstudenten wordt een intakegesprek gehouden waarin de beginsituatie zo goed mogelijk wordt vastgesteld. Op basis daarvan spreekt de intaker een verwachting uit met betrekking tot de studielast. Is een studielast van 20-25 uur realistisch, of is de verwachting dat iemand het met minder uur toe kan, of juist meer uur nodig zal hebben.
Laatst gewijzigd op 2024-06-12 16:09:49 door Martinus, Mirte