Logo

Handleiding wijzigen informatie beleidswiki

Samenvatting
Als je docent of medewerker bent en je kunt inloggen op mijnFHTL dan ben je gerechtigd om informatie te wijzigen of toe te voegen. Op deze pagina wordt kort uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat.

Een pagina maken of bewerken

Je kunt bestaande pagina’s wijzigen door rechts naast de pagina te klikken op Bewerk deze pagina. Een nieuwe pagina maak je door er eerst een link naar te maken in een bestaande pagina en vervolgens die link te volgen. Klik vervolgens rechts op Maak deze pagina.

Bij grote wijzigingen (> 3%) wordt de oude pagina bewaard (versiegeschiedenis).

Opbouw van een pagina

Alle pagina’s beginnen met een titel. Deze titel wordt behalve op de pagina zelf ook gebruikt bij het weergeven van de alfabetische lijst, bij het weergeven van zoekresultaten of op de startpagina bij het weergeven van recent gewijzigde pagina’s.

Langere pagina’s worden ingedeeld met behulp van tussenkopjes. Deze tussenkopjes worden gebruikt om bovenaan rechts op de pagina een inhoudsopgave te genereren en om vanuit andere pagina’s door te linken naar tussenkopjes.

Lijstjes maak je door de afzonderlijke lijstelementen als zodanig te markeren. Wees verder terughoudend met het gebruik van onderstrepen, vet en cursief in de tekst.

Je kunt links maken naar bestaande pagina’s, naar nieuwe nog niet bestaande pagina’s en naar externe webpagina’s.

Als je een link wilt maken, selecteer je eerst in je tekst het woord of (het stukje van) de zin waarvan je een link wilt maken. Klik vervolgens op de menu-optie In- of externe link. In het popup-venster typ je de naam van de pagina waarnaar je wilt linken. Het script zoekt vervolgens of deze pagina al bestaat of niet. Bestaat de pagina al, klik dan op de naam van die pagina en het script zet de code in de tekst om de geselecteerde tekst.

Wordt er geen pagina gevonden, typ dan je link-naam af en klik op enter.

Doorlinken naar tussenkopjes

Je kunt de linkcode aanvullen met een verwijzing naar het tussenkopje op de pagina waarnaar gelinkt wordt. Kopieer daarvoor het tussenkopje naar je klembord. Klik op de pagina waar de link staat op Bewerk deze pagina, zet in de linkcode een # direct na de linknaam en plak de gekopieerde tekst can het tussenkopje in de linkcode.

Voor meer informatie over Syntax van deze wiki klik hier.
Laatst gewijzigd op 2022-09-09 13:32:52 door Luijten, Eric