Logo

ICT-voorzieningen

Samenvatting
Op deze pagina vind je informatie over eduroam en andere ict-voorzieningen.

Fontys account

Zodra je een verzoek tot inschrijving doet in Studielink krijg je van Fontys een Fontysaccount, bestaande uit een e-mailadres, een PCN (Persoonlijk communicatienummer van 6 cijfers) en een wachtwoord. Dit account gebruik je voor mail, eduroam en om in te loggen in de portal van Fontys Connect en Canvas bijvoorbeeld.

  • Let op: Fontys maakt sinds 2022 gebruik van Multifactorauthenticatie (MFA).
  • Let op: het spamfilter van je Fontys e-mailaccount staat scherp afgesteld. Zet daarom voor de zekerheid het adres theologielevensbeschouwing@fontys in je lijst veilige afzenders.

Eduroam

De meeste informatie wordt via internet (website, rooster, portal etc) aangeboden. Als je een mobiele telefoon, iPad, notebook of laptop hebt met draadloos internet, dan kun je in het gebouw inloggen op het draadloze netwerk van eduroam. Je gebruikt hiervoor dezelfde inloggegevens als die voor je e-mail en die je gebruikt om in te loggen op de portal.

Computerleerzaal

Je kunt ook het internet op via een van de computers in de ontmoetingsruimte (in de kelder van het St. Martinushuis) of in U65-204. Je kunt inloggen met een algemeen studentenaccount.

Printen en kopiƫren

Voor studenten

Studenten kunnen met ingang van studiejaar 2019-2020 gebruik maken van de printer op de eerste verdieping van Nieuwegracht 65. Hieronder worden de stappen beschreven.

Account aanvragen en saldo ophogen

Ga naar het gasten-portal van Canon.

Vul hier je gegevens in en gebruik daarbij je Fontys e-mailadres.

Klik op [Maak gastaccount]

Je kunt nu inloggen als gastgebruiker.

Daar kun je zien dat je tegoed (helaas) nog op 0,00 staat.

Voor docenten

Docenten maken gebruik van hun UVT-account om in te loggen. Kies voor inloggen van UVT-account. Via het tabblad [Print] kun je een printerdriver installeren op je laptop.

Ophalen print (scannen en kopiƫren)

Er zijn twee manieren om je prints op te halen door in te loggen bij de printer op de eerste etage:

Je kunt in een Campus Print App via Google Play op Apple Store installeren waarmee je ook vanaf je telefoon kunt printen en kunt inloggen op de printer, door daar een QR ode te scannen of door een pincode in te voeren die je in de app opvraagt.

Je kunt ook op het webportal de pincode opvragen en daarmee Ć©Ć©nmalig een persoonlijke pas (ov-chip, fontyspas) koppelen

Onduidelijkheden en problemen graag melden via een mail naar servicedeskTST@uvt.nl.

Fontys connect

Let op: je gebruikt voor Fontys connect andere inloggegevens dan voor mijnFSS!

Je kunt de portal van FSS (Fontys connect) bereiken via www.fss.nl. Klik in het menu op Fontys connect en log in met je username (PCN@student.fontys.nl) en wachtwoord. Als je ingelogd bent kom je terecht op de portal van Fontys algemeen. Klik vervolgens links bovenaan op het tabblad FSS en je komt op de portal van FSS.

Op de instituutsportal vind je nieuws en antwoord op veelgestelde vragen. Verder vind je daar de verslagen van onder andere de examencommissie, de Instituutsmedezeggenschapsraad (IMR), de Opleidingscommissie en de Studieraad.

MijnFSS

Let op: je gebruikt voor mijnFSS andere inloggegevens dan voor je Fontys mail of Fontys connect!

De eerste keer dat je in wilt loggen op mijnFSS heb je nog geen wachtwoord. Klik daarom eerst op de knop Nieuw wachtwoord aanvragen. Je gebruikt daarvoor je Fontys e-mailadres. Met het wachtwoord dat je krijgt toegemaild kun je inloggen. Eenmaal ingelogd kun je je wachtwoord wijzigen.

Op mijnFSS kun je een pasfoto uploaden/wijzigen. Deze foto wordt gebruikt voor de klassenlijsten. Je vindt er ook je persoonlijk studieprogramma en je persoonlijk rooster. Je kunt je er aanmelden voor hertentamens en assessments.

Als je assessment gaat doen kun je hier het assessmentportfolio uploaden. Je vindt hier verder informatie over de stages die je loopt.

FSS op Internet

Web

De website van FSS is te vinden op fontys.nl/theologie.

Facebook en Instagram

FSS is actief op Facebook en op Instagram: ftl_utrecht.

X

Volg FSS op X: @Fontys Social Studies - Theologie (Utrecht).
Laatst gewijzigd op 2024-06-11 13:55:48 door Wartan, Madonna